Facebook
YouTube
Instagram
Топ листа

ТОП ЛИСТА ЗА 1.4.2023.
Партнери
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Документа

Градишке новине
Predstavljene realizovane aktivnosti projekta “Jačanje uloge MZ Kočićevo kao društvenog i kulturnog centra”

Centralno kulturno-umjetničko društvo “Lepa Radić” Gradiška organizovalo je danas prezentaciju aktivnosti koje su relizovali u okviru UNDP-ovog projekta “Jačanje uloge Mjesne zajednice Kočićevo kao društvenog i kulturnog centra”.

Predsjednik ovog društva Davor Simišić rekao je da je u okviru projekta u proteklih sedam mjeseci organizovano 11 različitih aktivnosti, 10 radionica, četiri predavanja i jedan okrugli sto.

“Sve aktivnosti su organizovane u cilju jačanja mjesene zajednice Kočićevo kao društvenog i kulturnog centra, kao što kaže i sam naziv projekta, ali i jačanja kapaciteta civilnog društva. Aktivnosti su bile zanimljive, a neke od njih su radionice tkanja, izrađivanja bedževa, radionice veza, predavanja o radu sa folklornim i pjevačkim grupama, a posebna je bila radionica sa djecom sa poteškoćama u razvoju”, naveo je Simišić.

On je istako da su projekat, u iznosu od 17.265 KM finansirale vlade Švedske i Švajcarske, uz sufinansiranje lokalne zajednice.
“Mi smo jedini iz Gradiške koji su mogli da apliciraju za ova UNDP-ov projekat i jedno od tri udruženja iz BiH kojima je odobren projekat. Trenutno smo na pozitivnoj listi organizacija civilnog društva što znači da će svaki naredni poziv UNDP-a biti otvoren za nas “, rekao je Simišić.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Kočićevo Željka Despotović rekla je da su radionice u okvitu projekta koji je relizovalo Cnetralno kulturno-umjetničko društvo “Lepa Radić” zainteresovale mještane Kočićeva, ali i drugih mjesnih zajednica.

Ona je istakla da je Kočićevo jedna od najaktivnijih mjesnih zajednica na području Gradiške i da su zbog toga prepoznati od strane UNDP-a.

“Trenutno smo u fazi prijave za projekte UNDP-a, odnosno takmičenje za najuspješniju mjesnu zajednicu u BiH, gdje može da konkuriše 135 mjesnih zajednica koje su učestvovale u različitim projektima. Nagrade su 25.000 KM za prvo mjesto, 20.000 za dugo i 15.000 KM za treće, i nadamo se da će bar jedna od njih pripasti Kočićevu”, navela je Despotovićeva.

Prezentaciji aktivnosti projekta “Jačanje uloge Mjesne zajednice Kočićevo kao društvenog i kulturnog centra” prisustvovali su učesnici u projekti u predstvnici medija koji su pratili pomenute aktivnosti.

Share With:
Open

close button