Predstavljene realizovane aktivnosti projekta „Jačanje uloge MZ Kočićevo kao društvenog i kulturnog centra“

Centralno kulturno-umjetničko društvo „Lepa Radić“ Gradiška organizovalo je danas prezentaciju aktivnosti koje su relizovali u okviru UNDP-ovog projekta „Jačanje uloge Mjesne zajednice Kočićevo kao društvenog i kulturnog centra“.

Predsjednik ovog društva Davor Simišić rekao je da je u okviru projekta u proteklih sedam mjeseci organizovano 11 različitih aktivnosti, 10 radionica, četiri predavanja i jedan okrugli sto.

„Sve aktivnosti su organizovane u cilju jačanja mjesene zajednice Kočićevo kao društvenog i kulturnog centra, kao što kaže i sam naziv projekta, ali i jačanja kapaciteta civilnog društva. Aktivnosti su bile zanimljive, a neke od njih su radionice tkanja, izrađivanja bedževa, radionice veza, predavanja o radu sa folklornim i pjevačkim grupama, a posebna je bila radionica sa djecom sa poteškoćama u razvoju“, naveo je Simišić.

On je istako da su projekat, u iznosu od 17.265 KM finansirale vlade Švedske i Švajcarske, uz sufinansiranje lokalne zajednice.
„Mi smo jedini iz Gradiške koji su mogli da apliciraju za ova UNDP-ov projekat i jedno od tri udruženja iz BiH kojima je odobren projekat. Trenutno smo na pozitivnoj listi organizacija civilnog društva što znači da će svaki naredni poziv UNDP-a biti otvoren za nas „, rekao je Simišić.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Kočićevo Željka Despotović rekla je da su radionice u okvitu projekta koji je relizovalo Cnetralno kulturno-umjetničko društvo „Lepa Radić“ zainteresovale mještane Kočićeva, ali i drugih mjesnih zajednica.

Ona je istakla da je Kočićevo jedna od najaktivnijih mjesnih zajednica na području Gradiške i da su zbog toga prepoznati od strane UNDP-a.

„Trenutno smo u fazi prijave za projekte UNDP-a, odnosno takmičenje za najuspješniju mjesnu zajednicu u BiH, gdje može da konkuriše 135 mjesnih zajednica koje su učestvovale u različitim projektima. Nagrade su 25.000 KM za prvo mjesto, 20.000 za dugo i 15.000 KM za treće, i nadamo se da će bar jedna od njih pripasti Kočićevu“, navela je Despotovićeva.

Prezentaciji aktivnosti projekta „Jačanje uloge Mjesne zajednice Kočićevo kao društvenog i kulturnog centra“ prisustvovali su učesnici u projekti u predstvnici medija koji su pratili pomenute aktivnosti.

Share With: