Predstava “Kosovo! O, čudesa Božjih sudbina” večeras u Gradišci

Predstava “Kosovo! O, čudesa Božjih sudbina” čiji je autor pozorišna glumica Đurđa Vukašinović iz Banjaluke biće izvedena večeras u 20 časova u Kulturnom centru Gradiška.

Ova predstava je svojevrsni muzičko-poetski kolaž o kosovskoj legendi. Predstavu  organizuje Krajiški kulturni centar “Sveti Sava”.

Predsjednik kulturnog centra “Sveti Sava”, Dragan Krošnjar, gostujući u programu “Radio Gradiške” istakao je da je njihov glavni cilj rad na očuvanju i promociji krajiških vrijednosti kroz kulturu i prosvjetu.

Krošnjar je naglasio da su uradili više programa i projekata i da je jedan od njih dokumentarni film “Kordun, zemlja bez ljudi”, čiji završetak je planiran do kraja 2019. godine.

On je naglasio da taj film zahtjeva finansijska sredstva koja će nastojati da obezbjede kroz izvođenje predstave  Kosovo.

“U predstavi ima muzike, pjesme, igre, vraćanja u istoriju, ljubavi i zanosa”, rekao je Krošnjar i dodao da je to izuzetno emotivna priča koju bi publika trebala da pogleda.

Predstava je igrana u Srbiji, Crnoj Gori i Republici Srpskoj.

Osim autora, glumice Đurđe Vukašinović u predstavi nastupa i guslar Novak Demonjić. Angažovano je i više glumaca naratora i drugih saradnika.

Ulaznice koštaju 8 KM, a sav prihod  biće usmjeren za završetak produkcije dokumentarno-igranog filma “Kordun, zemlja bez ljudi”.

Share With: