Pomoć od Aktiva žene SNSD Gradiška za socijalno ugrožene porodice

Aktiv žena SNSD-a Gradiška donirao je danas Gradskoj organizaciji Crvenog krsta prehrambene i higijenske namirnice, prikupljene u akciji koju je Odbor za socijalna pitanja i humanitarne aktivnosti ovog aktiva organizovao povodom „Nedjelje solidarnosti“.

Predsjednica gradiškog Aktiva žena SNSD Renata Obradović Popović rekla je da su u ovoj tradicionalnoj akciji učestvovali svi mjesni odbori Aktiva, te zahvalila svim članicama koje su prikupile zavidnu količinu pomoći koju će Crveni krst uručiti socijalno ugroženim stanovnicima Gradiške.

Ona je istakla da ovom akcijom Aktiv žena SNSD Gradiška završava sa aktivnostima u 2021. godini, kojih nažalost nije bilo mnogo zbog pandemije, ali se nada da će u narednoj godini ostvariti sve zacrtane ciljeve i da će 2022. biti uspješna svim građanima Gradiške.

Sekretar Gradske organizacije crvenog krsta Gradiška Borko Dević zahvalio je članicama Aktiva žena SNSD na donaciji, te naveo da će svu pomoć koju Crveni krst prikupi u „Nedjelji solidarnosti“, od 15. do 21. decembra, podijeliti tokom predstojećih praznika socijalno ugroženim porodicama sa svoje evidencije, kojih je na području Gradiške više od 100.

Dević je istakao da je Crveni krst uputio poziv svim školama i većini ustanova i preduzeće da se uključe u akciju prikupljenja pomoći u „Nedjelji solidarnosti“, te uputio apel i svim građanima i privrednicima da doniraju hranu i higijenske namirnice kako bi socijalno ugroženom stanovništvu pomogli da bezbrižnije dočekju predstojeće praznike.

On je dodao da svi koji su u mogućnosti mogu da doniraju i novac koji će Crveni krst utroštiti za kupovinu namirnica, ili mogu i sami lično donirati prekrembeno-higijenske pakete socijalno uroženim porodicama sa evidencije Crnenog krsta.

M.Malešević

Share With: