Održana sjednica Privrednog savjeta grada Gradiška

Na četvrtoj sjednici Privrednog savjeta grada Gradiška, održanoj danas, između ostalog razmatran je Program rada za 2022.godinu, Programi podsticaja privredi i poljoprivredi iz budžeta grada za narednu godinu, Plan kapitalnih investicija i budžet grada Gradiška za 2022.godinu.

Predsjednik Privrednog savjeta Dragana Ilić, koja je i zamjenik gradonačelnika Gradiške, navela je da su današnjo sjednici pisustvovali i predstavnici Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje invalida koji su provrednicima prezentovali benefite koje imaju prilikom zapošljavanja invalida.

Ilićeva je istakla da privreda na području grada Gradiška bilježi stopu rasta i po broju zaposlenih, ali i po ostvarenom izvozu i uvozu.

Potpredsjednik Privrednog savjeta Krešimir Bodrožić, koje i vlasnik preduzeća „Tikt manufaktura“,  rekao je da je ova godina za privrednike, obzirom na sve probleme koji su ih pratili, završila dobro i dodao da svi pokazatelji govore da bi naredna godina trebala biti pozitivna.

Bodrožić je istakao da će u narednoj godini veliki problem biti radna snaga i da će biti potrebno naći načine kako zadržati radnike na ovim prostorima.On je dodao da je jedan od načina za rješenje ovog problema modernizacija proizvodnje na čemu se i radi.

Nakon sjednice Privrednog savjeta održan je prijem za privrednike grada Gradiška.

S.Vidović

Share With: