Pavle Glišić najbolji fudbaler, a „13 Skojevki“ najbolja ekipa u 2021. godini

U gradiškom Kulturnom centru sinoć je održana svečanost proglašenja najboljih fudbalera, klubova i fudbalskih radnika u Izboru najboljih Gradskog fudbalskog savaza Gradiška za 2021. godinu.

Za najboljeg fudbalera proglašen je golman gradiške „Kozare“ Pavle Glišić, a za najbolju ekipu fudbalski klub „13 Skojevki“ iz Grbavaca.

Sedamnaestogodišnji Glišić, koji se istakao svojim odbranama u kadetskoj selekciji, ali i u prvom timu „Kozare“, istakao je da je presrećan zbog priznanja za koje smatra da je kruna njegovog dosadašnjeg truda i rada.

On je naglasio da velike zasluge za njegove uspjehe na terenu pripadaju njegovim saigračima i trenerima.

Drugoplasirani fudbaler po izboru Gradskog fudbalskog saveza je igrač „Laminaca“ Maksim Gojković, a najbolji fudbalski trener je Bojan Vujić, koji se sa ekipom „13 Skojevki“ plasirao u Regionalnu ligu a sada sa uspjehom vodi prvi tim „Torpeda“ iz Cerovljana.

Za zapažene uspjehe nagrađen je i kadetski tim gradiške „Kozare“, a priznanja za dorinos radu svojih klubova dobilo je čak devet sportskih radnika.

Najbolji fudbalski sudija je Božidar Rustić, najbolji mladi sudija Darko Gigović, a priznanje za 70 godina postojanja dobio je klub „Bratstvo“ iz Orahove.

Predsjednik Gradskog fudbalskog saveza Gradiška Ilija Gigović čestitao je nagrađenima i naglasio da je najbitnije da se u 2021. godini fudbal igrao bez prekida.

„Poteškoće sa pandemijom su još uvijek tu pa fudbaleri ne mogu ozbiljno da se posvete trenizima, ali fudbal ima snagu da to nosi kao teret što pokazuju i rezultati za koje su pojedinci i ekipe dobili priznanja. Sigurno je da će sa poboljšanjem epidemiološke situacije doći i do većeg interesovanja publike, što će biti dalji podstrek za sve“, istakao je Gigović

Gradski fudbalski savez Gradiška u svom sastavu ima 26 fudbalskih klubova i dva kluba malog fudbala.

M. Malešević

Share With: