Policija spremna da podrši sve humanitarne akcije

Policijski službenici u Gradišci akcijom dobrovoljnog darovanja krvi, povodom 4. aprila – Dana policije Republike Srpske, pokazuju visok stepen profesionalizma i spremnosti za pružanje pomoći u svim situacijama i humanitarnim akcijama, rekao je zamjenik načelnika Policijske uprave Gradiška Željko Puzić.

Puzić je na početku dvodnevne akcije dobrovoljnog darovanja krvi, u kojoj će učestvati 36 policajaca, rekao da će ova uprava, povodom Dana policije, organizovati Dan otvorenih vrata za učenike nižih razreda osnovnih škola u Gradišci i Srpcu.

On je najavio da će u četvrtak, 4. aprila, biti služen parastos i položeni vijenci u znak sjećanja na poginule pripadnike Ministarstva unutrašnjnih poslova Srpske.

Specijalista transfuzijske medicine Tatjana Milešević Babić istakla je da ova akcija mnogo znači, jer značajno popunjava zalihu krvi u Službi transfuzije u Gradišci, koja je trenutno dosta dobra.

Bavićeva je dodala da je i potrošnja krvi dosta velika, a da nerijetko nedostaju negativne krvne grupe.

Koordinator za zdravstvene aktivnosti gradiškog Crvenog krsta Dragana Stević navela je da među pripadnicima Policijske uprave Gradiška ima oko 60 aktivnih dobrovoljnih davalaca krvi.

Stevićeva je istakla da će Crveni krst organizovati i akcije dobrovoljnog davanja krvi povodom 24. aprila – Dana opštine, u kojoj će učestvovati učenici gradiških srednjih škola.

Ona je dodala da je opština Gradiška vodeća u Republici Srpskoj po broju višestrukih davalaca.

Share With: