Održana 22. redovna sjednica Skupštine opštine Gradiška

Odbornici Skupštine opštine Gradiška usvojili su na današnjoj  22.redovnoj sjednici Izvještaj o realizaciji Godišnjeg programa rada Načelnika opštine i opštinske uprave za 2018. godinu, Izvještaj o realizaciji Akcionog plana implementacije Strategije razvoja opštine Gradiška i Plana kapitalnih ulaganja za prošlu godinu.

Načelnik opštine Gradiška, Zoran Adžić istakao je da iz pomenutim dokumenata vidljivo da je od 2017.godine na području gradiške opštine otvoren niz vrlo bitnih investicija.

“U 2018.godini asfaltirali smo 28 kilometara puteva, pokrenuli završetak sportske dvorane, investirali značajna sredstva u Agro-industrijsku zonu u Novoj Topoli”, istakao je Adžić i naglasio da je pokrenuta rekonstrukcija vodotornja i projekat telemetrije i daljinskog upravljanja svim elementima vodosnabdjevanja na području cijele Opštine.

Prema riječima načelnika Adžića, Gradiška je prošle godine, po prvi put, dobila dva i po miliona KM grant sredstava od EU, kao i pomoć od Vlade Republike Srpske u iznosu od sedam miliona KM. Adžić je podsjetio da su urađeni značajni infrastrukturni projekti u Mjesnoj zajednici Nova Topola i Gornji Podgradci.

“Ono što je najbitnije je da je održana stabilnost Budžeta, ispoštovani su svi budžetski korisnici, redovno su servisirane  sve kreditne obaveze Opštine,  povećana su i sredstva za socijalna davanja za 40 odsto u odnosu na 2016.godinu”i stakao je načelnik Adžić i naglasio da je sve ovo postignuto podizanjem finansijske discipline, smanjenjem troškova i povećanjem direktnih prihoda.

“Smatram da smo pokrenuli Gradišku, a naš cilj je da Gradiška bude lider ovog kraja i sve naše aktivnosti u 2019.godini biće usmjerene u tom pravcu”, istakao je Adžić.

Na današnjoj 22.redovnoj sjednici Skupštine opštine Gradiška, usvojen Izvještaj o realizaciji Akcionog plana rodne ravnopravnosti na području opštine Gradiška za period 2018-2020. za 2018. godinu, kao i Izvještaj o realizaciji Omladinske politike za prošlu godinu.

Odbornici su usvojili informacije o stanju u oblasti vodosnabdijevanja i odvođenju otpadnih voda na području opštine Gradiška i upravljanju čvrstim otpadom za prošlu godinu, Informaciju o socijalnoj situaciji, stanju u oblasti veterinarske djelatnosti sa posebnim osvrtom na kretanje zaraznih i parazitskih bolesti životinja na području opštine za prošlu godinu, te Informaciju o radu Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, područna jedinica Gradiška za 2018. godinu.

Usvojena je i Odluka o uspostavljanju saradnje opštine Gradiška sa Gradskom opštinom Palilula u gradu Beogradu u Srbiji, Odluka o usvajanju metodologije za unapređenje rada mjesnih zajednica opštine gradiška, Odluka o dopuni Odluke o organizovanju Javne ustanove „Centar za socijalni rad Gradiška“, o izmjenama i dopuni Odluke o komunalnoj naknadi, o poslovnim zgradama, prostorijama, društvenim domovima, garažama i drugim nepokretnostima u svojini opštine Gradiška,

Na današnjoj sjednici usvojen je i Prijedlog Odluke o pristupanju izmjeni dijela Regulacionog plana područja zona 1, 4, 5 –Zapadni dio gradske zone Gradiška „Gradiška-zapad.

Naredna sjednica Skupštine opštine Gradiška biće održana 18.aprila ove godine.

Share With: