Pogled sa druge strane šanka

Književna scena Gradiške je odnedavno bogatija za neobično djelo. Saša Ćatić, konobar sa dugogodišnjim iskustvom, kako ovdje tako i u inostranstvu, odlučio je da svoja zapažanja sabere u knjigu pod naslovom „Sa one strane šanka“.

Kafana je odavno mitsko mjesto i pozornica na kojoj se ne samo opija ili skraćuje vrijeme. Gostujući u emisiji „Kulturni kolaž“ Ćatić je pojasnio nezvanični moto ove knjige „Sam a nisi sam“, a njenim stranicama prolaze ne samo epohe ugostiteljstva već i njeni najvažniji akteri, konobari i njihovi gosti. U mnogo čemu ovo je psihološka studija jednog posebnog ambijenta u kojem će se prepoznati mnogi od nas. Sve to kroz vizuru s druge strane šanka, kroz oči onih koji nas poslužuju i kojima često ispovijedamo tajne koje nigdje drugo ne bi.
Čitaocima „Sa one strane šanka“ otkriće se i istorijat ugostiteljstva u našem gradu, kao i osnovni pojmovi o vinu, pivu i kafi za koje smo svi pomalo u zabludi kada su u pitanju njihovo porijeklo i osobine.
U četvrtak, 11. novembra u Maloj sali Kulturnog centra u 19:00 časova biće održano predstavljanje knjige „S one strane šanka“.
Snimak emisije „Kulturni kolaž“ sa gostom Sašom Ćatićem možete poslušati na donjem linku.
Share With: