Podijeljeno jedanaest paketa za članove „UDAS-a“

Udruženje amputiraca “UDAS” Gradiška danas je posjetilo svoje članove kojima je u okviru projekta „Konkretni paketi pomoći za amputirce“, u saradnji sa  Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, uručilo pakete. Obezbjeđeno je 11 paketa pomoći u vidu šporeta na drva, električnih šporeta i  mašina za veš koji su dodjeljeni  licima sa invaliditetom u stanju socijalne potrebe, rekao je predsjednik udruženja Saša Dejanović.

“U projektu učestvuje Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Rapublike Srpske sa 4.600KM i udruženje je izdvojilo 1.200KM da bi uptpunili pakete. Ministarstvo je namjenilo 7 paketa a mi smo uz svoja sredstva i pronalaskom najpovoljnijeg dobavljača uspjeli da realizujemo 11 paketa. Mi se trudimo svake godine  što je moguće više da pomognemo svojim članovima” rekao je Dejanović.

Bojan Livopoljac iz Rovina, kome je udruženje doniralo šporet na drva, rekao je da mu ovo mnogo znači.

“Živim  sa majkom koja je bolesna i nismo  u mogućnosti da obezbjedimo sebi novi šporet ni drva. Zahvaljujem se Udruženju amputiraca i dobrim ljudima koji mi svake godine daruju drva. Želio bih da skupim sredstva i kupim malo bolje proteze, da mogu  voditi normalniji život i sam privređivati” rekao je Livopoljac.

Udruženje amputiraca “UDAS” Gradiška broji 80 članova.

Share With: