Održana Skupština udruženja penzionera opštine Gradiška

Redovna godišnja sjednica Skupštine udruženja penzionera opštine Gradiška održana je danas u Domu penzionera u Gradišci.

Predsjednik Uduženja penzionera Ostoja Popović naveo je da su na sjednici razmatrani izvještaji o radu i finansijskom poslovanju za prošlu godinu i Program rada i Finansijski plan Udruženja za 2019. godinu.

Popović je istakao da je Udruženje u  prošloj godini mnogo radilo na pomoći penzionerima, navodeći da je za jednokratne novčane pomoći za 1.586 socijalno ugroženih i teško oboljelih gradiških penzonera izdvojeno 91.280 KM.

“Udrženje je pomagalo i prilikom sahrane 348 umrlih penzionera, a 35 teško oboljelih penzionera upućeno je na banjsko liječenje”, naveo je Popović.

On je dodao da je prošle godine osnovana i “kasa uzajamne pomoći”, putam koje penzioneri mogu da beskamatno posude iznos do 1.000 KM, a koju je koristilo 210 penzionera.

Popović je naglasio da se Udrženje finansira iz članarina, ali da ni polovinu aktivnosti ne bi bilo moguće realizovati bez pomoći i donacija iz budžeta opštine Gradiška.

Sjednici Skupštine Udruženja penzionera opštine Gradiška prisustvovao je i predsjednik Udruženja penzionera Republike Srpske Rade Rakulj.

Share With: