Održana Izvještajna skupština Boračke organizacije opštine Gradiška

U Gradišci je danas održana Šesta izvještajna skupština Opštinske boračke organizacije, na kojoj su razmatrani izvještaji o radu i finansijski izvještaji Boračke organizacije opštine Gradiška i Fondacije „Solidarnost“.

Predsjednik Opštinske boračke organizacije Zoran Lazić rekao je da je ovo posljednja sjednica ovog skupštinskog saziva, obzirom da si izbori u boračkoj organizaciji u završnoj fazi, te da je to prilika i da se sumiraju rezultati rada u proteklom mandatu.

Lazić je naveo je u periodu od 2014. godine u Gradišci izgrađeno Centralno spomen-obilježje za 613 poginlih boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata, da je u zavšnoj fazi izrada Monografije poginulih boraca, te da su svake godine organizovani pomeni i parastosi u 37 mjesnih zajednicama na području opštine Gradiška.

On je dodao da je rađeno na poboljšanju informisanosti boračke populacije, organizovanjem sastanaka u mjesnim boračkim organizacijama i dostavljanjem spiskova svih odobrenih pomoći pripadnicima boračke populacije.

„Organiovana je i Svečana akademija pobodom 25 godina rada Boračke organizacije opštine Gradiška, kojoj je prisutvovalo više od 500 boraca“, naveo je Lazić.

On je dodao da je 15 porodica iz boračke populacije u proteklih par godina iz Fondacije „Solidarnost“ dobilo pomoć za izgradnju ili adaptaciju stambenih objekata.

Istakao je da su sve finansijske obaveze redovno izvršavane, te zahvalio opštini Gradiška na uspješnoj saradnji u proteklom periodu.

Lazić je dodao da su održani izbori u svim mjesnim boračkim organizacijama, te da će Izborna skupština, na kojoj će biti birani novi predsjednik i drugi organi Opštinske boračke organizacije, biti održani do 10. maja ove godine.

Share With: