Šulić: Ustavni sud nije mjesto prava već politike

Predsjednik Mladih socijaldemokrata Republike Srpske i poslanik SNSD-a u Narodnoj Skupštini Republike Srpske, Denis Šulić, povodom Odluke Ustavnog suda BiH o Danu Republike, rekao je da je Ustavni sud ponovo pokazao da nije mjesto prava već politike i to politike koja je u interesu pojedinih centara moći koji bi najviše voljeli da Republika Srpska ne postoji, da ne slavi svoj Dan Republike i da bude ukinuta.

Šulić je naveo da će kao i do sada ti centri moći i njihovi poslušnici iz Ustavnog suda biti poraženi jer volju naroda koja se zove Republika Srpska i želju naroda da slavi Dan Republike ne može poništiti nikakva administrativna odluka.

„Sudijama Ustavnog suda koji su donijeli ovu sramnu Odluku neću ništa poručiti, samo ću ih pozvati na veličanstvenu  paradu povodom Dana Republike 9. januara 2020. godine“, rekao je Šulić.

Ustavni sud BiH utvrdio je da odredba Zakona o Danu Republike Srpske kojom se 9. januar utvrđuje kao Dan Republike nije u skladu sa Ustavom BiH, pri čemu je naglašeno da se ovim ne dovodi u pitanje postojanje samog praznika Dan Republike Srpske.

Share With: