Почело обиљежавање Недјеље борбе против туберкулозе

Предавањем о тубeркулози ученицима ОШ“Вук Стефановић Караџић“ у Турјаку, продајом маркица и подјелом едукативног материјала грађанима у центру града, Градска организација Црвеног крста Градишка започела је обиљежавање Недјеље борбе против туберкулозе.

Координатор за здравстене активности Црвеног крста Градишка, Драгана Стевић изјавила је да ће средства прикупљена продајом маркица бити употребљена за куповину основних животних намирница за социјално угрожене породицe.

Сутра , 15. септембра представници Црвеног крста посјетиће грудни одјел Болнице Градишка у 11:30 часова и том приликом уручити Одјелу хигијенско-дезинфекциона средства,а  пацијентима који се налазе на плућном одјелу  пригодне хигијенско-прехрамбене пакете.

Током Недјеље борбе против туберкулозе, која се ове године обиљежава од 14. до 21.септембра под називом  „Сат откуцава, вријеме је да се оконча тб“, Градска организација Црвеног крста Градишка организоваће и акцију добровољног давалаштва крви, а у плану је плану је  и подјела прехрамбено хигијенских пакета социјално угроженим породицама, а нарочито онима који живе сами и без ближих сродника.

С.Видовић

Share With: