Павловдан прослављен у Козинцима (ФОТО, ВИДЕО)

Бројни вјерници присуствовали су прослави храмовне славе Сабор светих дванаест апостола- Павловдан у Козинцима- Ново Насеље. Међу њима су били кумови овогодишње славе породица Вељка Јанковића који су са великом радошћу и пуним срцем прихватили кумство.

Црква у селу има велики значај, она окупља вјернике у добрим и лошим временимa кажу мјештанин.

Осим вјерника значајну подршку црквеној општини Градишка пружа и Градска управа.

 

„Требамо одражавати духовни живот то је наша обавеза и да то преносимо на младе генерације да уважавамо различитости на простору града. Градска управа стоји иза свих манифестација и значајних датума које се одржавају на нашем простору“ рекао је градоначелник Градишке Зоран Аџић.

На дан храмовне славе у Козинцима више свештеника служило је свету литургију, затим је услиједило освећење славског колача и жита, те је служен и парастос страдалима у протеклим ратовима. За све присутне у дворишту храма приређен је славски ручак.

„Овај дио парохије је богат народом, дјецом, људима доброг срца који прослављају овај дан као своју славу као што и јесте њихова. Са великом љубављу се припрема за овај дан данима прије“ рекао је парох треће градишке парохије Ненад Томић.

Службе у храму у Козинцима на којим се окупи велики број вјерника врше се два пута мјесечно, сваке младе недјеље и сваке посљедње недјељу у мјесецу.

Н.М.

Share With: