Одржана комеморација поводом смрти потпуковник ВРС и команданта Градишке бригаде Драге Грубешића (ФОТО, ВИДЕО)

Поводом смрти потпуковника ВРС и команданта Градишке бригаде Драге Грубешића у Културном центру Градишка данас је одржана комеморација којој су присуствовали чланови породице, пријатељи, саборци и представници Борачке организације Градишка и Града Градишка.

Драго Грубешић преминуо је јуче у 74-ој години живота.

Када је почео Одбрамбено-отаџбински рат  Драго Грубешић свјестан тога да се српском народу спрема иста судбина као и у Другом свјетском рату одмах на самом почетку узео је активно учешће у припреми за одбрану родне груде.

Небојша Иваштанин, предсједник Скупштине општине Градишка од 1990. до 1997. године рекао је да је Драго био човјек коме су се могли повјерити најважнији и најбитнији задаци које би он одрадио али и додао нешто више.

Драго Михајла Грубешић, рођен је 26. септембра 1949. у селу Турјак. Основну школу је завршио у Турјаку, а средњу текстилно техничку у Градишци. Није завршио војне школе али се показао као изузетно сналажљив војник.

Бошко Келечевић, генерал-потпуковник Војске Републике Српске истакао је да је Грубешић био помоћник команданта за позадину што је велика одговорност јер та особа снабдјевa војску храном, муницијом, љековима, одржавање технике… „Наш Драго је тај посао радио домаћински и њега сви знају као доброг организатора и саборца“, рекао је Келечевић.

Драго Грубешић у рат је ушао као војник, а војнички живот је завршио као потпуковник Војске Републике Српске. За своје заслуге у Одбрамбено-отаџбинском рату одликован је Карађорђевом звијездом.

Г.Влаинић

Share With: