Top lista

Top lista za 12.06.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Pater Tomislav Topić čestitao Uskrs vjernicima

Vjernici katoličke vjeroispovjesti u nedjelju, 21.aprila proslavljaju Uskrs.

Pater Tomislav Topić, upravitelj Župe u Gradišci i Dolini, rekao je da proslavi najradosnijeg praznika prethodi vrijeme korizme, koje je počelo Čistom srijedom-Pepelnicom.

„Sveto korizmeno vrijeme je vrijeme pokore i posta, vrijeme priprave kada se čovjek treba osloboditi svih navezanosti  na ovaj svijet  i spoznati da je sve prolazno“, istakao je Topić.

“Nalazimo se u Velikom tjednu, u kojem želimo svojim sudjelovanjima u obredima na spomen na Kristove muke da taj tjedan i za nas bude veliki, da propravimo svoja srca za Isusovo uskrnuće i za naše spasenje, rekao je Topić .On je naglasio da je Uskrs pobjeda života nad smrću, pobjeda dobra nad zlom, pobjeda ljubavi nad mržnjom, jednostavno pobjeda svega dobrog nad negativnim u čovjeku.Topić je rekao da Veliki četvrtak označava posljednji dan korizme i da tada započinje vazmeno trodnevlje – Veliki četvrtak, Veliki petak, Velika subota.

“Na Veliki četvrtak slavi se pomen na poslednju Isusovu večeru sa apostolima i pomen pranja nogu učenicima. Na Veliki petak u 17 časova biće služen obred, dok će na Veliku subotu  biti održana liturgija Uskrsnog bdijenja u 20 časova.

Topić je svim vjernicima katoličke vjerospovjesti koji proslavljaju Uskrs, poželio srećan i blagoslovljen Uskrs.

Share With: