Pater Tomislav Topić čestitao Uskrs vjernicima

Vjernici katoličke vjeroispovjesti u nedjelju, 21.aprila proslavljaju Uskrs.

Pater Tomislav Topić, upravitelj Župe u Gradišci i Dolini, rekao je da proslavi najradosnijeg praznika prethodi vrijeme korizme, koje je počelo Čistom srijedom-Pepelnicom.

„Sveto korizmeno vrijeme je vrijeme pokore i posta, vrijeme priprave kada se čovjek treba osloboditi svih navezanosti  na ovaj svijet  i spoznati da je sve prolazno“, istakao je Topić.

“Nalazimo se u Velikom tjednu, u kojem želimo svojim sudjelovanjima u obredima na spomen na Kristove muke da taj tjedan i za nas bude veliki, da propravimo svoja srca za Isusovo uskrnuće i za naše spasenje, rekao je Topić .On je naglasio da je Uskrs pobjeda života nad smrću, pobjeda dobra nad zlom, pobjeda ljubavi nad mržnjom, jednostavno pobjeda svega dobrog nad negativnim u čovjeku.Topić je rekao da Veliki četvrtak označava posljednji dan korizme i da tada započinje vazmeno trodnevlje – Veliki četvrtak, Veliki petak, Velika subota.

“Na Veliki četvrtak slavi se pomen na poslednju Isusovu večeru sa apostolima i pomen pranja nogu učenicima. Na Veliki petak u 17 časova biće služen obred, dok će na Veliku subotu  biti održana liturgija Uskrsnog bdijenja u 20 časova.

Topić je svim vjernicima katoličke vjerospovjesti koji proslavljaju Uskrs, poželio srećan i blagoslovljen Uskrs.

Share With: