Program obilježavanja Dana grada bogat manifestacijama

Programom obilježavanja 24. aprila, Dana grada Gradiška i 9.maja, Dana pobjede na fašizmom, planirane su brojne privredne, kulturne i sportske manifestacije.

Gostujući u programu Radio Gradiške, zamjenica gradonačelnika Gradiške Dragana Ilić rekla je da je nakon sportskog vikenda u ponedjeljak, 22. aprila planirana promocija Monografije poginulih boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata Gradiške koja će biti održana u Kulturnom centru sa početkom u 19 časova. Ona je naglasila da su predstavljanju Monografije pozvani svi građani i članovi porodica poginulih boraca kojima će tom prilikom biti uručen primjerak Monografije.

Ilićeva je istakla da su utorak, 23. i srijeda, 24. april centralni dani  povodom obilježavanja Dana Grada.

“Tradicionalni festival privrede, gastronomije i kulturne baštine „Zdravofest 2019“ biće održan u utorak kada će u parku na obali rijeke Save takmičari iz Gradiške i susjednih opština  odmjeriti svoje kulinarske sposobnosti što će biti popraćeno bogatim kulturno-umjetničkim programom. Narednog dana, u srijedu 24. aprila u “Taxi baru” sa početkom u 12 časova biće izložba gastronomske ponude našeg područja.

Na Dan grada, 24.aprila u 10 časova biće položeni vijenci i cvijeće na spomen obilježja u Centralnom spomen parku. U Zavičajnom muzeju Gradiška u 11 časova biće otvorena izložba “Gradiški mostovi na Savi“, a u 19 časova u Kulturnom centru biće održana Akademija na kojoj će biti dodijeljena priznanja i zahvalnice i izveden dio programa koji je premijerno izveden na Danima Gradiške u Beogradu,” rekla je Ilićeva i dodala da je u okviru obilježavanja Dana grada, 24. aprila u 15 časova planirano svečano otvaranje adaptiranog vodotornja u Žeravici i proširenja vodoizvorišta.

Povodom proslave Dana grada i sticanja statusa grada, Ilićeva je rekla da je Gradska uprava grada Gradiška na ljetnoj pozornici Kulturnog centra u srijedu u 21 čas organizovala koncert Dejana Petrovića i “Big Benda“ kao i besplatnu zakusku i piće za sve građane grada Gradiška.

Program obilježavanja Dana grada Gradiška i Dana pobjede na fašizmom biće nastavljen u četvrtak, 25.aprila kada će na gradskom stadionu u 17 časova i 30 minuta biti odigrana finalna utakmica Kupa Opštinskog fudbalskog saveza Gradiška, a u 19 časova u Kulturnom centru biće održan Godišnji koncert KUD-a „Kolovit“.

Povodom Dana pobjede nad fašizmom u srijedu 8. maja u 11 časova na spomen-obilježjima u Gradišci, Novoj Topoli i Gornjim Podgradcima biće položeni vijenci i cvijeće.

Share With: