Facebook
YouTube
Instagram
Топ листа

ТОП ЛИСТА ЗА 25.3.2023.
Партнери
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Документа

Градишке новине
Program obilježavanja Dana grada bogat manifestacijama

Programom obilježavanja 24. aprila, Dana grada Gradiška i 9.maja, Dana pobjede na fašizmom, planirane su brojne privredne, kulturne i sportske manifestacije.

Gostujući u programu Radio Gradiške, zamjenica gradonačelnika Gradiške Dragana Ilić rekla je da je nakon sportskog vikenda u ponedjeljak, 22. aprila planirana promocija Monografije poginulih boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata Gradiške koja će biti održana u Kulturnom centru sa početkom u 19 časova. Ona je naglasila da su predstavljanju Monografije pozvani svi građani i članovi porodica poginulih boraca kojima će tom prilikom biti uručen primjerak Monografije.

Ilićeva je istakla da su utorak, 23. i srijeda, 24. april centralni dani  povodom obilježavanja Dana Grada.

“Tradicionalni festival privrede, gastronomije i kulturne baštine „Zdravofest 2019“ biće održan u utorak kada će u parku na obali rijeke Save takmičari iz Gradiške i susjednih opština  odmjeriti svoje kulinarske sposobnosti što će biti popraćeno bogatim kulturno-umjetničkim programom. Narednog dana, u srijedu 24. aprila u “Taxi baru” sa početkom u 12 časova biće izložba gastronomske ponude našeg područja.

Na Dan grada, 24.aprila u 10 časova biće položeni vijenci i cvijeće na spomen obilježja u Centralnom spomen parku. U Zavičajnom muzeju Gradiška u 11 časova biće otvorena izložba “Gradiški mostovi na Savi“, a u 19 časova u Kulturnom centru biće održana Akademija na kojoj će biti dodijeljena priznanja i zahvalnice i izveden dio programa koji je premijerno izveden na Danima Gradiške u Beogradu,” rekla je Ilićeva i dodala da je u okviru obilježavanja Dana grada, 24. aprila u 15 časova planirano svečano otvaranje adaptiranog vodotornja u Žeravici i proširenja vodoizvorišta.

Povodom proslave Dana grada i sticanja statusa grada, Ilićeva je rekla da je Gradska uprava grada Gradiška na ljetnoj pozornici Kulturnog centra u srijedu u 21 čas organizovala koncert Dejana Petrovića i “Big Benda“ kao i besplatnu zakusku i piće za sve građane grada Gradiška.

Program obilježavanja Dana grada Gradiška i Dana pobjede na fašizmom biće nastavljen u četvrtak, 25.aprila kada će na gradskom stadionu u 17 časova i 30 minuta biti odigrana finalna utakmica Kupa Opštinskog fudbalskog saveza Gradiška, a u 19 časova u Kulturnom centru biće održan Godišnji koncert KUD-a „Kolovit“.

Povodom Dana pobjede nad fašizmom u srijedu 8. maja u 11 časova na spomen-obilježjima u Gradišci, Novoj Topoli i Gornjim Podgradcima biće položeni vijenci i cvijeće.

Share With:
Open

close button