Otvoren turnir u malom fudbalu „Bokovi“ 2019

Deveti Memorijalni turnir u malom fudbalu „Bokovi“ 2019. otvoren je večeras na sportskom terenu u Bok Jankovcu .

Ovaj turnir se organizuje od 2010. godine, a ove godine se za takmičenje  prijavilo 12 ekipa.

Predsjednik Mjesne boračke organizacije Bok Jankovac, Zoran Trnjanin rekao je na otvaranju turnira da je ovo deveti  turnir po redu i da se organizuje   u znak sjećanja na 16 poginulih boraca iz Bok Jankovca u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu koji su odbranili Gradišku i Republiku Srpsku.

“Ovo je jedan od turnira koji bi trebao biti  na prvom mjestu na području Gradiške jer je nedaleko od ovog mjesta odbranjena Gradiška od proboja neprijateljske vojske, tom prilikom je  poginulo 16  boraca Vojske Republike Srpske  i oni su najzaslužniji što mi danas ovdje živimo normalnim životom” naglasio je Trnjanin.

Organizator ovog turnira i igrač domaćeg tima “Gringosi Drvo brest” Velibor Peulić je rekao da oni kao domaćini učestvuju na ovom turniru od samog početka, te da njihova ekipa konstantno ostvaruje dobre rezultate.

Turnir će trajati do 7. avgusta a za prve tri najbolje ekipe predviđeni su  pehari i novčane nagrade, a biće nagrađena i ekipa za fer plej kao i najbolji strijelac turnira.

Parastos za poginule borce u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu i žrtve Drugog svjetskog rata u Bok Jankovcu će biti  služen 8. avgusta u 12 časova.

Share With: