Top lista

Top lista za 11.07.2020.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Održana 26. redovna sjednica Skupštine grada Gradiška

Odbornici Skupštine grada Gradiška usvojili su danas Izvještaji o izvršenju Programa rada Skupštine grada za prvih šest mjeseci ove godine.

Predsjednik gradskog parlamenta Milenko Pavlović rekao je da je Program rada Skupštine grada za prvo polugodište u potpunosti ispunjen.

„U ovom periodu održavani su i sastanci odbornika sa građanima u mjesnim zajednicama. Ta praksa će biti nastavljana, što je važno za donošenje budućih odluka koje su bitne za građane“, rekao je Pavlović.

On je istakao da je zadovoljan radom gradskog parlamenta u prvih šest mjeseci ove godine, posebno jer je u tom periodu donesena odluka vezana za dobijanje statusa grada.

Na današnjem 26. redovnom skupštinskom, zbog fomalno-pravnog usklađuvanja sa zakonom o gradu Gradiška i Statutom grada, usvojeno je nekoliko izmjenama ranije donesenih odluka, a Pavlović navodi da će sa ovaj proces nastaviti i na narednim sjednicama.

Šest odbornika opozicije napustilo je današnju sjednicu prije izglasavanja dnevnog rada, jer nije udovoljeno zahtjevu odbornika PDP-a Radnisalva Dončića da mu se dostavi stenogram, odnosno prepis dijela tonskog zapisa sa prethodne sjednice.

Pavlović je naglasio da je, prema skupštinskom Poslovniku koji su usvojili svi odbornici, precizirano da svaki odbnornik ima pravo da mu se na zahtjev dostavi tonski zapis, što je i učinjeno, ali da o zahtjevu za dostavljanje prepisa tonskog zapisa odlučuje Skupština većinom glasova odbornika, što u ovom slučaju nije izglasano.

Na današnjoj skupštinskoj sjednici usvojen je Izvještaj o radu Odjeljenja za inspekcije za prvih šest mjeseci 2019. godine, te Izvještaj o poslovanju i godišnji obračun Javne ustanove „Kulturni centar“ Gradiška za prošlu godinu.

Odbornici su usvojili Nacrt Strategije razvoja lokalnih puteva i ulica na području grada Gradiška za period 2019-2029. godina, Prijedlog Odluke o izmjenama Odluke o usvajanju Strategije razvoja opštine Gradiška za period 2019-2027. godina, te Prijedlog Akcionog plana obrazovanja i zapošljavanja grada Gradiška za period 2019-2020.

Usvojeni su i prijedlozi odluka u učešću u finansiranju asfaltiranja loklanog puta Liskovac-Šetetić, o izmjenama Odluke o organizovanju Javne zdravstvene ustanove „Apoteka“ Gradiška, te prijedlozi odluka o povećanju osnovnog kapitala, izmjeni Odluke o organizovanju i usklađivanju akata i izmjeni Statuta Javnog preduzeća sportski centar „Servicijum“.

Odbornici su usvojili Odluku o proglašenju Spomenika prirode „Lijevčanski knez“, o izmjeni dijela Regulacionog plana istočnog djela gradske zone Gradiška, Zaključke o utvrđivanju regulacionih planova za područja Nove Topole „istok“ i „zapad“, te prijedloge akata iz oblasti imovinsko-pravnih odnosa.

Zbog sticanja prava na penzionisanje razriješen je dušnosti dosadašnji direktor Turističke organizacije grada Gradiška Veljko Jovanović, a za vršioca dužnosti ove javne ustanove imenovan je Miloš Vujnić.

Naredna redovna sjednica Skupštine grada Gradiška biće održana sredinom septembra.

Share With: