Šahovski klub „Kozara“ u novim prostorijama

Šahovski klub „Kozara“ Gradiška juče je počeo sa radom u novim prostorijama u ulici Gradiške brigade bb.

Predsjednik Upravnog odbora kluba, Dragutin Đurđević, rekao je da je šahovski klub „Kozara“ počeo sa radom poslije Drugog svjetskog rata i da ima dugu tradiciju.

„Iz ljubavi igramo šah i održavamo tradiciju“, rekao je Đurđrević i naglasio da su nove prostorije dobili zahvaljući Gradskoj upravi i gradonačelniku Zoranu Adžiću i da im to puno znači za sve buduće aktivnosti.

On je rekao da organizuju turnire, prvenstvo kluba i da učestvuju na drugim takmičenjima te naglasio da im je želja da se osnuje škola šaha za mlade.

Svečanom otvaranju novih prostorija prisustvovao je i narodni poslanik Ognjen Žmirić koji je istakao da mu je izuzetno drago što je šahovski klub „Kozara“, koji egzistira duži niz godina i ostvaruje zapažene rezultate, dobio nove prostorije za rad.

„Ovaj šahovski klub ima i dosta omladinaca i nadam se da će se sada stvoriti još bolji uslovi za uključivanjem sve većeg broja mladih u ovaj sport koji je specifičan“, naveo je Žmirić i poželio klubu da u novim prostorijama bilježi još bolje rezultate.

Šahovski klub „Kozara“ Gradiška trenutno broji 25 članova.

 

Share With: