Top lista

Top lista za 06.06.2020.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Osmi koncert veteranskih ansambala „Tri jabuke zelene”

U Kulturnom centru Gradiška  večeras je održan osmi koncert veteranskih ansambala  „Tri jabuke zelene” u organizaciji Kulturno umjetničkog društva „Kolovit“.

Predsjednik “Kolovita” Mirko Borjanović je rekao da su na večerašnjem koncertu pored etno grupe Kolovit nastupili i gosti iz Centra za očuvanje tradicije i kulture”TENT” Obrenovac iz Srbije, KUD”Brdo” iz Kranja iz Slovenije, Srpsko kulturno-umjetničko društvo”Mladen Stojanović” iz Prijedora, Srpsko prosvjetno i kulturno društvo”Prosvjeta” iz Brčkog i KUD”Una” iz Novog Grada.

On je istakao da  grupa veterana  KUD-a „Kolovit” postoji već dvanaest godina  te da su se večeras predstavili novom koreografijom, pjesmama i igrama iz Lijevča polja.

“Koncert veteranskih ansambala, koji postaje tradicija, ima za cilj da njeguje tradiciju i pjesmu  našeg naroda, ali i uključivanje i angažman ljudi starijih od 30 godina i više,  kako bi se družili kroz pjesmu i igru”, dodao je Borjanović.

KUD ”Brdo” iz Kranja iz Slovenije  prošle godine pobratimio se sa “Kolovitom”.

Njihov predsjednik Mitar Vujinović rekao je da saradnja sa “Kolovitom” traje duži niz godina  i da se međusobno posjećuju te da su do sada bili na svim koncertima veteranskih ansambala u Gradišci.

Članica veternaske grupe ansambla KUD “Kolovit“ Senada Bešić koja je već deset godina član ove grupe kaže da je zadovoljna nastupom i da je osjećaj prelijep.

KUD „Kolovit“ odnosno prvi ansambl do kraja godine posjetiće Čurug kod Novog Sada gdje će biti u gostima kod KUD-a “Prelo”dok će grupa veterana putovati na Festival veterana na Zlatibor u Srbiji a godinu će završiti dječijim koncertom.

Share With: