Одржан 25. квиз “Истина о Србима“

Ученици Основне школе “Петар Кочић” Нова Топола, Ђорђе Чубриловић, Анабела Балабан и Никола Николић, побједници су 25. Квиза знања из националних предмета: вјеронауке, историје и српског језика за ученике основних школа са подручја Градишке који је данас одржан у амфитеатру Гимназије која је школи домаћину овогодишњег такмичења, ОШ “Младен Стојановић“ уступила простор.

Директор ОШ “Младен Стојаноић“, Александра Кодић истакла је да су се све школе показале у најбољем свјетлу и да су  ученици показали висок ниво знања из националних предмета. Кодићева је захвалила Градској управи на подршци овогодишњем такмичењу и додала да су за све ученике, учеснике такмичења обезбједили поклон бонове.

Друго мјесто припало је Основној школи “Козарска дјеца” Крушкик, а треће Основној школи “Данило Борковић” Градишка. Квиз се организује у оквиру манифестације “Истина о Србима” коју организује Српско просвјетно и културно друштво “Просвјета” Градишка, а циљ је очување љубави према историји српског народа као и очување српског језика и писма.  Квиз знања “Истина о Србима” је јединствен квиз у Републици Српској који његује идентитет српског народа.

С.Видовић

Share With: