Сењак добија дјечије игралиште, Ламинци Брезици и Турјак санацију дома, Романовци и Сеферовци санацију просторија фудбалских клубова

Градска управа Града Градишка позвала је  Савјете мјесних заједница Сењак, Ламинци Брезици, Турјак, Романовци и Сеферовци, да се пријаве за учешће на Директни јавни позив за суфинансирање пројеката у овиру друге фазе пројекта „Јачање улоге мјесних заједница у Босни и Херцеговини“.

Божана Глувић, начелник Одјељења опште управе Града Градишка рекла је да ће само једна мјесна заједница добити наградни фонд од око 40.000КМ, а да је Директни позив отворен до 2. јуна.

„Пројекат „Јачање улоге мјесних заједница у Босни и Херцеговини“ у Градишци се проводи од 2016. године кроз двије фазе. У првој фази учешће је узело шест мјесних заједница у чије пројекте је уложено око 450.000КМ дијелом из средстава УНДП-а а дијелом из буџета Града Градишка. У Оквиру друге фазе овог Пројекта Град Градишка је предложио нове мјесне заједнице за пројекат, а УНДП је изабрао  мјесне заједнице Сењак, Ламинци Брезици, Турјак, Романовци и Сеферовци у којима ће  у наредном периоду почети реализација планираних пројеката“ рекла је Глувићева и додала да ће Сењак добити дјечије игралиште, Ламинци Брезици и Турјак санацију дома док су Романовци и Сеферовци аплицирали за санацију просторија фудбалских клубова.

Глувићева је позвала грађане да се активно укључе у рад мјесних заједница и сами учествују у стварању свог бољег окружења јер пројекат „Јачање улоге мјесних заједница у Босни и Херцеговини“ подразумјева инфраструктурне радове који ће бити употребљиви и трајни.

Г.В.

Share With: