Održano takmičenje „Misli mine“

Ekipa osnovne škole „Mladen Stojanović“ Gornji Podgradci pobjednik je gradskog  takmičenja „Misli mine“ koje je održano danas u prostorijama Gradske organizacije Crvenog krsta Gradiška i predstavljaće  naš grad na Regionalnom takmičenju koje će ove godine biti održano u Srpcu.

Drugo mjesto pripalo je ekipi osnovne škole „Petar Kočić“ Nova Topola, a treće timu iz Osnovne škole  „Vuk Stefanović Karadžić“ Turjak.

Sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta Gradiška, Borko Dević rekao je da je takmičenje organizovano u okviru „Nedjelje upozoravanja na opasnost od mina“, koja se održava od 8. do 15.decembra i da su na  takmičenju učestvovali učenici sedmih razreda iz pet gradiških osnovnih škola.

Dević je istakao da je od završetka rata u  BiH od mina poginulo oko 700 ljudi, dok je 1 700 ranjeno, a stradalo je  50 deminera i dodao da je veoma bitno ukazati na opasnosti od mina, posebno djeci i omladini.

Dević je dodao da je s ciljem upoznavanja što većeg broja mladih ljudi na opasnost od mina, u oktobru ove godine četiri volontera gradiškog Crvenog krsta prošli su instruktorski kurs na temu mina i oni će od 8.do 15.decembra ove godine održati predavanja učenicima gradiških škola.

Povodom obilježavanja „Nedjelje upozoravanja na opasnosti od mina „ raspisan je i nagradni konkurs za učenike osnovnih škola za izradu likovnih i literarnih radova i za učenike srednjih škola za izradu literarnih radova.

Tema konkursa je „Znanjem protiv mina“, a radovi trebaju biti dostavljeni Gradskoj organizaciji Crvenog krsta Gradiška do 25.novembra 2021. godine kako bi bili poslijeđeni u Crveni krst Republike Srpske.

S.Vidović

Share With: