Počela kampanja“Čitajmo zajedno“

Povodom kampanje“Čitajmo zajedno“ koja se u Republici Srpskoj pod sloganom „Da ne ostanemo bez riječi“ održava od danas, 19. do 26.novembra, u Narodnoj biblioteci  Gradiška danas je organizovan čitalački kutak.

Direktorica Biblioteke Snježana Miljković istakla je da će u narednih pet dana promovisati čitanje kroz radionice i druženje sa učenicima gradiških srednjih škola.

„Danas smo ugostili jednu grupu učenika, a novo druženje sa učenicima imaćemo u utorak, dok ćemo ostale dane imati online program kako bi svaki dan imali određenu aktivnost vezanu za promociju čitanja“, istakla je Miljkovićeva.

Na današnjoj radionici učestvovali su učenici gradiških srednjih škola koji su i promoteri kampanje.Među njima je i Damjan Puzić učenik trećeg razreda, smjer medicinski tehničar iz Srednje stručne i tehničke škole Gradiška.On je koji je istakao je da je voli da čita i da čitanjem, između ostalog, obogaćujemo svoj rječnik, postičemo maštu, proširujemo horizonte.

Kampanja „Čitajmo zajedno“, koja ima za cilj popularizaciju književnika, književnosti, kulture čitanja i razvoja čitalačke publike, sprovodi se već petu godinu na inicijativu Ministarstva prosvjete i kulture RS.

S.Vidović

Share With: