Održana izložba pasa “Kozara 2019”

Na stadionu FK “Dubrave“ otvoren je Šampionat BiH u ljepoti  pasa  svih rasa „Kozara 2019“ izložbama CAC 1 i CAC 2.

Predsjednik Skupštine Kinološkog udruženja „Gradiška 96“ Nebojša Švraka rekao je da su održane dvije izložbe pasa svih rasa i tri specijalizovane izložbe posebnih rasa,  rase kane korso, turskog pastirskog psa i izložbe terijera sekcije  bul.

„Ovo je prva organizacija takvih manifestacija u organizaciji našeg udruženja. Na ovoj manifestaciji je prijavljeno 700  pasa iz BiH,Srbije, Hrvatske, Slovačke, Turske, Njemačke, Finske i još nekoliko zemalja. Ova izložba i izložba koja će se održati sutra u Kozarskoj Dubici otvaraju mogučnost vlasnicima pasa da njihovi psi postanu šampion u ljepoti u BiH. Sudije su iz Italije, Bjelorusije, Srbije i BiH“ dodao je Švraka.

Izložbu je otvorio načelnik odjeljenja društvenih djelatnosti Davor Glišic koji je  je rekao da je gradska uprava finansijski  podržala ovu manifestaciju, i dodao je da je i ovo jedan od načina promovisanja našeg grada.

Marko Tadić iz Kozarske Dubice na  izložbi je  predstavio šarplaninca Andru, koja ima 18 mjeseci i do sada je 10 puta odnijela nagradu sa izložbama.

Sutra je planirana izložba „CACIB Kozarska Dubica 2019“  na terenima Sportskog centra „9 januar“ u Kozarskoj Dubici.

Share With: