Održan bajramski koncert

Povodom ramazanskog Bajrama, u Kulturnom centru u Gradišci sinoć je održan bajramski koncert, koji je organizovao gradiški Medžlis islamske zajednice.
Glavni imam Medžlisa islamske zajdnice u Gradišci Zejnil Latifović rekao je da je ovaj koncert veoma značjan za vjernike, jer su bajramski dani dani radosti i veselja.
„Ako tu radost ne možemo podijeliti sa drugima, onda to nije radost. Raduje nas što možemo da organizujemo ovaj koncert uz podršku lokalne zajednice i što on postaje tradicionalan. Veoma je važno da se okupimo na jednom mjestu, ne samo Bošnjaci, muslimani, nego i pripadnici drugih nacionalnosti i vjerskih ubjeđenja“, naveo je Latifović.
On je naglasio da se Bajram u Gradišci doživljava na poseban način, te istakao da  se sa bajramskog koncerta šalje poruka da ljudi treba da podupiru i pomažu jedni druge, bez obzira koje su vjere i nacije.
Bajramskom koncertu u Gradišci prisustvovao je muftija banjalučki Nusret Abdibegović, koji je izrazio zadovoljstvo i zahvalnost što gradske strukture vlasti u Gradišci podržavaju ovakve svečanosti i prepoznaju Bošnjake kao narod sa kulturom, vjerom i tradicijom.
Muftija Avdibegovoć je galavnom gradiškom imamu Latifović uručio Povelju za uspješno vodjenje džemata i obnovi vjerskih objekata, koju dodjeljuje Islamska zajednica u BiH.
Bajramskom koncertu su prisustvovali predsjednik Skupštine grada Gradiška Milenko Pavlović, zamjenik gradonačelnika Gradiške Dragana Ilić, predstavnici Srpske pravoslavne crkve, brojni vjernici islamske vjeroispovjesti i građani.
Na koncertu je nastupio hor ilahija i kasida „Rejjan“ iz Sarajeva i kulturno-umjetnička društva.
Share With: