Одиграно друго коло кошаркашког такмичења Малих олипијских игара

У Арени Градишка данас је одиграно друго коло лига такмичења у кошарци у оквиру Малих олимпијских игара у којем су учествовале четири основне школе.

Одигран су четири утакмице, по двије  у мушкој и женској конкуренцији. У обе конкуренције екипе школе „Данило Борковић“ Градишка биле боље од тимова школе „Свети Сава“ Дубраве, док су кошаркаши и кошаркашице школе „Васа Чубриловић“ Градишка убједњиво савладале екипе школе „Младен Стојановић“ Подградци.

Координатор такмичења Малих олипијских игара Ђорђе Булајић рекао је да је за петак, 18. фебруара, планирано прво коло такмичења у малом фудбалу.

Булајић је истакао да су и ученици и њихови професори веома задовољни условима које за ово такмичење пружа Арени Градишка и подршком коју су добили од Градске управе.

Он је додао да је планирано да такичења у Градишци буду завршена до 10. марта, јер већ пет дана касније најболје екипе градишких основних школа ће наступати на Регионалном такмиче у оквиру Малих олимпијских игара.

За лигу такмичења у одбојци, кошарци и малом фудбалу за ученике и ученице основних школа у Градишци  пријављена је 31 екипа и у плану је да се одигра преко 70 утакмица.

Градска такмичења Малих олипијских игара организује Градска управа Градишка у сарадњи са Министарством породице, омладине и спорта Републике Српске.

М.Малешевић

Share With: