Top lista

Top lista za 06.06.2020.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Od Vlade Srbije za dva projekta u Gradišci 550.000 evra

Zamjenik gradonačelnika Gradiške Dragana Ilić rekla je danas da je Gradiška od Vlade Srbije dobila donaciju od 550.000 evra, od čega je 500.000 evra namijenjeno za izgradnju vrtića u prigradskoj mjesnoj zajednici Brestovčina, a 50.000 evra za nabavku sanitetskog vozila za gradiška bolnicu.

“Jučerašnjim potpisivanjem sporazuma u Banjaluci stekli su se uslovi da grad Gradiška raspiše javni poziv za izbor najpovoljnijeg izvođača radova za igradnju vrtića, dok je za sprovođenje procedure nabavke sanitetskog vozila za gradišku bolnicu nadležno Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske”, rekla je Ilićeva novinarima.

Ilićeva je podsjetila da je Gradiška od Vlade Srbije prošle godine dobila donaciju u iznosu od 250.000 evra za projekat rekonstrukcije Doma kulture u Novoj Topoli.

“Na tom objektu su završeni svi grubi građevinski radovi, u toku su zanatski radovi i postavljanje keramike, nakon čega slijedi vanjsko uređenje i opremanje objekta”, rekla je Ilićeva i dodala da bi Dom kulture u Novoj Topoli trebalo da bude potpuno završen za dva mjeseca.

Ona je naglasila da su ove donacije veoma značajne za građane Gradiške i zahvalila Vladi Srbije i predsjedniku Aleksandru Vučiću, ali i predsjedavajućem Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku koji je intenzivirao proces uspostavljanja spacijalnih i paralalnih veza Srpske i Srbije, a što su nastavili sadašnji predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović i premijer Srpske Radovan Višković.

“Srbija ima svoje probleme, ali ipak iznađe sredstva da pomaže lokalne zajednice u Republici Srpskoj, da relizuju projekte koje sigurno ne bi mogli sredstvima iz vlastitih budžeta”, navela je Ilićeva.

Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović potpisala je juče pojedinačne sporazume o finansiranju projekata donatorskim sredstvima Vlade Srbije u iznosu od 9,3 miliona evra sa gradonačelnicima i načelnicima 42 jedinice lokalne samouprave.

Share With: