Top lista

Top lista za 10.04.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

U toku kampanja “Niti jedna brza vožnja“

Sekretar Auto moto društva Gradiška Dejan Šljivić, gostujući u programu Radio Gradiške, rekao je da je prosječna brzina kretanja automobila u Srpskoj 76 kilometara na čas, ali da je zabrinjavajuće što su najveća prekoračenja u naseljenim mjestima

„Brza vožnja je identifikovana je kao ključni faktor rizika saobraćajnih nezgoda i povreda nastalih u tim nezgodama, prema podacima iz MUP-a Republike Srpske brza vožnja je u 2018- oj godini bila uzrok 20% saobraćajnih nezgoda“ dodao je Šljivić.

Tokom godine  AMS Republike Srpske je realiziovao više aktivnosti koje su imale za cilj da povećaju svijest građana za bezbjednije učešće u saobraćaju.

Prema rezultatima istraživanja brzine kretanja motornih vozila na putevima u Republici Srpskoj koje je 2016. godine sproveo Auto-moto savez Republike Srpske, 44,08 odsto vozača vozi brzinom većom od dozvoljene u naseljenim mjestima, dok na putevima van naselja, na dionicama sa ograničenjem od 60 kilometara na čas, čak 58,23 odsto vozača vozi brže nego što je dozvoljeno.

Kampanju organizuju Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske, Ministarstvo unutrašnjih poslova Srpske, Agencija za bezbjednost saobraćaja Srpske, Auto-moto savez Republike Srpske,

Auto- moto savez Republike Srpske ove godine obilježava 25 godina rada i postojanja.

Share With: