Od ponedjeljka vakcinacija u krugu Doma zdravlja Gradiška

Od ponedjeljka 25.oktobra, vakcinacija građana protiv Covid 19 obavljaće se na novoj lokaciji, u krugu Doma zdravlja u prostorijama stare blagajne, pored Službe hitne medicinske pomoći.

Vakcinacija će se obavljati u periodu od 08 do 14 časova, navodi se u saopštenju gradiškog Doma zdravlja i napominjе da će raspored vakcinacije i revakcinacije i dalje biti dostupan na stranici Doma zdravlja svakog petka za narednu sedmicu.

Za vakcinaciju prvom dozom i dalje nije potrebno naručivanje.

Od ponedjeljka , 25.oktobra , počinje i vakcinacija trećom dozom (buster doza).

U saopštenju se navodi da su prioritetne grupe za vakcinaciju u ovom momentu  osobe starije od 65 godina, hronični bolesnici, zdravstveni i prosvjetni radnici.

Buster doza se može primjenjivati kod osoba kod kojih je od davanja druge doze prošlo najmanje šest mjeseci.

Svi građani koji su drugu dozu vakcine primili do 13.aprila od ponedjeljka 25.oktobra, mogu da prime treću dozu svakim danоm od 08 do 14 časova na novoj lokaciji za vakcinaciju Doma zdravlja Gradiška bez naručivanja.

Svi građani koji su drugu dozu primili nakon 13. aprila, a prošlo je najmanje šest mjeseci od davanja druge doze, moraju zakazati svoj termin na broj telefona Higijensko epidemiološke službe 066 589 220, svakim radnim danom od 10 do 14 časova.

D. Janković

Share With: