Čas rokenrola Dejana Cukića u Gradišci

Dejan Cukić, muzičar, novinar i prevodilac, priredio je u srijedu posjetiocima Kulturnog centra veče za nezaborav. U sklopu književno-muzičkog nastupa predstavio je njegovu bogatu karijeru, pri čemu je naglasak stavio na već više od 15 prevedenih biografija i autobiografija svjetskih rokenrol autora.

Ovom prilikom akcenat je stavio na one nedavno objavljene, biografiju „Biti Elvis“, Reja Konolija, „Bitlsi“, Hantera Dejvisa te „Dva su jahača prilazila“, Mika Vola posvećenu Džimiju Hendriksu.
U pauzama razgovora posvećenog ovim knjigama i iskušenjima na koji se nalazi svaki prevodilac, Cukić je uz akustičnu gitaru izveo njemu omiljene standarde Elvisa Preslija „Heartbreak Hotel“, Bitlsa „In My Life“ te Elton Džonovu „Your Song“.
Publiku, koja u sve većem broju posjećuje bogata događanja u Kulturnom centru, Cukić je na kraju počastio polučasovnim potpurijem njegovih pjesama. Reakcija publike na „Letnje kiše“, „Ja bih da pevam“ ili „Nebo jedino zna“ je bila najbolja potvrda da je vrijeme za solistički koncert Dejana Cukića u Gradišci, što je i on najavio kao njegovu veliku želju.
Kompletan snimak intervjua koji je Cukić dao za našu emisiju „Kulturni kolaž“ možete poslušati putem donjeg linka.
Share With: