Radnici Gradske uprave u akciji dobrovoljnog darivanja krvi

U humanitarnoj akciji koju je organizovao Sindikat Gradske uprave grada Gradiška krv je dobrovoljno danas dalo 18 radnika uprave.LJekar specijalista u Službi za transfuziju Bolnice Gradiška Tatjana Milešević Babić rekla je da je ova akcija radnika gradske uprave dobrodošla, jer su, zbog slabog odziva davaoca i velike potrošnje, zalihe krvi trenutno smanjene.

Ona je navela da trenutno najviše nedostaje doza „nula negativne“ krvne grupe, te apelovala na građane, koji su u mogućnosti, da dođu i daju krv onima kojima je potrebna.

Predsjednik Sinidikata Gradske uprave Mirjana Ilinčić rekla je da su radnici gradske uprave ovom akcijom željeli da pokažu svoju humanost i pomognu onima kojima je krv potrebna.

„Ovo je prvi put da je Sindikat gradske uprave pokrenuo ovakvu akciju, ali je mnogo naših radnika koji su redovni i višestruki davaoci krvi“, dodala je Ilinčićeva.

Radnik u Gradskoj upravi Branka Blagojević kaže da joj je ovo drugi put da daje krv, ali prvi put da učestvuje u ovakvim akcijama.

„Prvi put sam krv dala ciljano za oca mog prijatelja, a sada sam odlučila da učestvujem i u akciji koja je pokrenuta u gradskoj upravi jer je mnoštvo razloga zbog kojih to treba da činimo. Dobrobit je višestruka, a lijep je osjećaj pomoći nekome“, naglasila je Blagojevićeva.

M.Malešević

Share With: