Obilježen Dan poezije

Narodna biblioteka Gradiška je, u saradnji sa Osnovnom školom “Kozarska djeca” iz Kruškika, obilježila Svjetski dan poezije. Ovom prilikom Narodna biblioteka Gradiška je mlađim učenicima darovala članske karte i knjige poezije, a biblioteci ove osnovne škole određeni broj knjiga.
“Poezija je manje zastupljena i samim tim se manje čita, a Narodna biblioteka na ovaj dan nastoji podstaći čitanje ali i pisanje poezije”, rekla je direktorica Narodne biblioteke Snježana Miljković.

“U skladu sa ovim, mi smo u ponedjeljak raspisali tradicionalni literarni konkurs “Proljeće u mom kraju” i ovom prilikom pozivam sve učenike sa područja opštine Gradiška da učestvuju. Želja nam je da što više pišu, o proljeću, o svom kraju i da ovaj konkurs bude uspješan kao i svake godine. Konkurs je otvoren sve do kraja aprila nakon čega slijedi odabir najboljih. Ovaj konkurs je jedan od načina na koji podstičemo da se čita i piše poezija”, rekla je Miljkovićeva.
Leonora Mijatović, učenica Osnovne škole “ Kozarska djeca“, rekla je da voli da piše poeziju.
“Ja sam pisala o proljeću. Danas smo dobili letke i slikovnice u kojima su pjesmice i ovaj dan mi se jako svidio“, rekla je Mijatovićeva.
Svrha Svjetskog dana poezije je promocija čitanja, pisanja, objavljivanja poezije u školstvu širom svijeta, ali i davanje novih podsticaja i priznanja nacionalnim, regionalnim i internacionalnim poetskim pokretima.

Share With: