Šumari posjetili mališane u vrtićima

Povodom Svjetskog dana šuma, predstavnici Šumskog gazdinstva Gradiška posjetili su danas djecu u Javnoj predškolskoj ustanovi “Lepa Radić”.

Koordinator za sertifikaciju šuma u ovom Šumskom gazdintsvu Goran Škrbić, koji je održao predavanje mališanima u vrtiću „Pčelice“ u Gradišci, rekao je da je djeci, ali i odraslima, veoma važno ukazati na značaj šuma i njihovu zaštite.

On je istakao da su djeci, na njima razumljiv način, govorili kakve šume imamo, koje životinje žive u njima i kako čuvati šume i životnu sredinu.
Škrbić je istako da djeca mnogo bolje prihvataju savjete o zaštiti životne sredine od odraslih, navodeći da Šumsko gazdinstvo gradiška vodi računa o šumama kojima gazduje.

Koordinator za rad vaspitnih grupa Predškolske ustanove “Lepa Radić” Dragana Grahovac istakla je da i vaspitači mnogo pričaju sa djecom o zaštiti šuma i životne sredine, ali da oni vole kada ih posjete šumari.
Ona je istakla da je ovo predavanje jako važno, jer djeca od malih nogu treba da uče kako se ponašati u prirodi.

Predstavnici Šumskog gazdinstva Gradiška posjetili su danas i vrtić „Leptirić“ u Novoj Topoli, gdje su obnovili zasad drveća u dvorištu ovog vrtića.

Share With: