Новак у уторак стартује на Аустралијан опену, Лајовић први излази на терен од српких тенисера

Српски тенисер Душан Лајовић играће у понедјељак 16. јануара прво коло Аустралијан опена против Канађанина Дениса Шаповалова. Дан касније прве мечеве играју остали српски тенисери Новак Ђоковић, Филип Крајиновић, Ласло Ђере и Миомир Кецмановић.

Новак Ђоковић данас је испраћен великим аплаузом аустралијске публике у „Род Лејвер“ арени при изласку на егзибициони меч са Ником Кирјосом.

Због читаве ситуације из јануара 2022. било је велико питање како ће Аустралијанци дочекати Ђоковића, човјека који је највише пута освајао гренд слем у Мелбурну.

Новак је одлично примљен у Аделејду,  са великим бројем навијача пореклом са ових простора. Али, овде се ради о дуелу са домаћим Ником Кирјосом, пред пуном „Род Лејвер“ ареном од 15.000 места. Притом, све карте су распродате за сат времена.

Новак Ђоковић је достојно најављен од стране званичног спикера и при изласку на терен је испраћен аплаузима и oвацијама.

Ђоковић се потом обратио публици.

„Обузеле су ме емоције, заиста сам желео да се вратим на овај терен. Хвала вам свим што сте дошли. Сигурно ћемо уживати у добром тенису“, рекао је Новак у изјави пред меч.

РТС

фото Michael Babic

Share With: