Top lista

Top lista za 11.07.2020.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Najmlađim Beograđanima poklonjene bojanke “Moja Gradiška”

U okviru manifestacije “Dani Gradiške u Beogradu” predstavnici grada Gradiška i beogradske opštine Palilula posjetili su danas prvačiće Osnovne škole “Vlada Aksentijević” u Paliluli kojima su uručili prigodne pokolne.

Gradonačelnik Gradiške, Zoran Adžić rekao je da su mališanima poklonili bojanke sa motivima Gradiške sa ciljem da se i najmlađoj populaciji približi Gradiška i Republika Srpska. On je dodao da je važno da Srpska i Srbija budu bliske jer obe teritorije naseljava jedan narod.

Direktor Zavičajnog muzeja Gradiška, Bojan Vujinović rekao je da su bojanke prilagođene ovom uzrastu i da na zanimljiv način predstavljaju kulturno, istorijsko i prirodno nasljeđe Gradiške, Lijevče polja i Potkozarja.

U Skupštini grada Beograda večeras će biti nastavljeno predstavjanje Gradiške u Beogradu. Prisutnima će biti prezentovan album Građanska Gradiška-Gradiška kao “Mali Beograd”.

“Dani Gradiške u Beogradu” organizuju Grad Gradiška u saradnji sa javnim institucijama i Predstavništvom Republike Srpske u Srbiji.

Share With: