Najmlađim Beograđanima poklonjene bojanke „Moja Gradiška“

U okviru manifestacije “Dani Gradiške u Beogradu” predstavnici grada Gradiška i beogradske opštine Palilula posjetili su danas prvačiće Osnovne škole “Vlada Aksentijević” u Paliluli kojima su uručili prigodne pokolne.

Gradonačelnik Gradiške, Zoran Adžić rekao je da su mališanima poklonili bojanke sa motivima Gradiške sa ciljem da se i najmlađoj populaciji približi Gradiška i Republika Srpska. On je dodao da je važno da Srpska i Srbija budu bliske jer obe teritorije naseljava jedan narod.

Direktor Zavičajnog muzeja Gradiška, Bojan Vujinović rekao je da su bojanke prilagođene ovom uzrastu i da na zanimljiv način predstavljaju kulturno, istorijsko i prirodno nasljeđe Gradiške, Lijevče polja i Potkozarja.

U Skupštini grada Beograda večeras će biti nastavljeno predstavjanje Gradiške u Beogradu. Prisutnima će biti prezentovan album Građanska Gradiška-Gradiška kao “Mali Beograd”.

“Dani Gradiške u Beogradu” organizuju Grad Gradiška u saradnji sa javnim institucijama i Predstavništvom Republike Srpske u Srbiji.

Share With: