Učenici OMŠ ”Branko Smiljanić”, osvojili 41 nagradu

Učenici OMŠ ”Branko Smiljanić“ Gradiška, od početka školske godine na raznim takmičenjima, osvojili su brojne nagrade.

Direktor škole, Ivan Ristić, gostujući u emisiji „Kulturni kolaž“ Radio Gradiške, rekao je da su do sada osvojili 41 nagradu, od čega18 prvih i dodao da su na Republičkim takmičenjima osvojili 12 nagrada.

“Imamo 5 republičkih pobjednika,  što je najviše u istoriji  postojanja ove škole“, istakao je Ristić.

Ristić je rekao da su na Međunarodnim susretima violinista održanom  od 5.do 7.aprila u Sremskim Karlovcima, prvu nagradu osvojile  Anastasija i Iva Ristić, dok je Kristina Brkić osvojila drugu nagradu. Na 13.Guitar festu u Novom Sadu drugu nagradu je osvojio Luka Vidović.

Prije ovih takmičenja, učenici gradiške muzičke škole učestvovali su na Internacionalnom festivalu “Primavera“ u Bijeljini, gdje su osvojili 25 nagrada, od kojih je 11 prvih, dok su na  Republičkom takmičenju u Prijedoru, osvojili 12 nagrada, 5 prvih, 5 drugih i 2 treće.

Ristić je rekao da takmičarska sezona još nije završena i dodao da danas, na Međunarodnom takmičenju harmonikaša u Ugljeviku učestvuje Damjan Vujičić.

Ristić je naglasio da OMŠ“Branko Smiljanić“ ima mnogo talentovanih uučenika i dodao da su za njihov uspjeh zasluužni prije svega oni i njihova ljubav prema muzici, njihovi nastavnici koji su ih pripremali ali i roditelji sa kojima škola ima odličnu saradnju.

OMŠ“Branko Smiljnić“ Gradiška pohađaju  264 učenika na odsjecima:klavir, violina, violončelo, gitara, harmonika i flauta,a od naredne školske godine, učenicima će na raspolaganjuu biti klarinet.

Share With: