Na području Gradiške sankcionisana 24 vozača u alkoholisanom stanju

Policijski službenici Policijske uprave Gradiška su 12. i 13. jula 2019. godine u vremenu od 16 do 4 časa, realizovali akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu prisustva alkohola u organizmu i na kontrolu brzine kretanja vozila, navodi se u saopštenju Policijske uprave Gradiška.

Tokom navedene akcije, kontrolisana su 353 učesnika u saobraćaju, kojom prilikom je 76 učesnika sankcionisano zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja. Od toga, kod 70 vozača evidentirano je prekoračenje brzine u rasponu od 10 do 20 km/h, a kod 6 vozača evidentirano prekoračenje brzine u rasponu od 20 do 30 km/h.

Od ukupno kontrolisana 353 učesnika u saobraćaju, 318 učesnika podvrgnuto je kontroli prisustva alkohola u organizmu. Kod 24 vozača utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu i to kod jednog vozača je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu do 0,3 g/kg, kod 17 vozača je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 0,3 do 0,8 g/kg, kod tri vozača utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu od 0,8 do 1,5g/kg i kod tri vozača je utvrđena koncentracija u organizmu preko 1,5g/kg koji su lišeni slobode, 29 vozača je sankcionisano po drugim osnovama.

14. jula 2019. realizovana je akcija „STARS“ koja je imala akcenat na kontroli vozila sa inostranim registarskim oznakama, koja su zbog počinjenih prekršaja, evidentirana stacionarnim radarskim sistemima. Tokom navedene skcije kontrolisano je 615 vozila, od kojih je 20 sankcionisano.

Policijska uprava Gradiška nastaviće sa sličnim aktivnostima s ciljem podizanja svijesti o bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju, te poziva građane da se pridržavaju odredbi Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Share With: