Кухињица у Бањалуци – Бања Лука у Кухињици (ФОТО)

Овогодишњи седми Гастро – туризам, у организацији Кухињице, који има за циљ приказивање гастро понуде и туристичких потенцијала, одржан је у Бањалуци.

Дружење медија који приказују серијал Кухињица и прате њен рад, почело је на дан славе града Бањалука, Спасовдан, гдје је испред Храма Христа Спаситеља, на столу дугом 50-ак метара, 25 бањалучких ресторана изложило своју гастрономску понуду.

У специјалитетима овог краја, али и новим кулинарским идејама, разноврсном пићу, те богатом културно-умјетничком програму, уживали су бројни посјетиоци ове манифестације.

Организовано је и такмичење за најљепшу славску погачу. Славско вече додатно су уљепшали матуранти који су у својој младости и сјају дефиловали баш поред цркве и свечаности дали још већи угођај.

У овом граду, који живи и дише пуним плућима, и петак је обиловао бројним дешавањима. Занимљиво су нам протекли сати шетње бањалучким улицама и испијања кафе по бројним угоститељским објектима. Ипак, наше чуло мириса је привукао сигурно најмириснији догађај тих дана – ћевап фест који се већ годинама организује у Бањалуци.

Поподне смо, у потпуно савршеним делицијама и предивном амбијенту, уживали у хотелу Courtuard by Marriott. Хотел са 4 звјездице Courtuard by Marriott Бања Лука нуди модерно уређен смјештај и бројне садржаје, као што су врхунски фоаје и ресторан у оквиру објекта. Објекат се налази на 500 метара од Народног позоришта и на 1,6 км од Тврђаве Кастел. На располагању су рецепција која ради нон-стоп и бесплатан Wi-fi интернет. Све хотелске собе су уређене у беж тоновима и садрже радни сто, ергономску столицу, flat screen ТВ и сопствено купатило. Стандардне погодности укључују клима-уређај, сеф и електрично кувало. Гости могу уживати у јелима интернационалне кухиње, разноврсним винима, као и коктелима у хотелском ресторану и бару који се налазе у фоајеу. Обилан доручак на бази шведског стола служи се сваког јутра. У фоајеу постоји заједнички простор за рад и опуштање, а бизнис центар нуди неколико сала за састанке и конференције. Гостима је на располагању добро опремљен фитнес центар. Објекат је удаљен 2,3 км од Главне аутобуске станице. Међународни аеродром Бањалука налази се на 24 км од објекта Courtuard by Marriott Бања Лука.

Наша забава уз сјајну Мају Татић је трајала до касно у ноћ, а за изузетан угођај побринуле су се и винарије Анђелић и Пајић.

Трећи дан овог врло занимљивог и разним садржајима богатог дружења  смо започели у Кухињици гдје смо имали курс француске кухиње и наравно, роштиља. Дружење новинара и такмичење, чији ће тањир бити љепши, а и пунији, претворило се у сјајну забаву коју смо тражили што прије да поновимо. Нажалост, нисмо могли остати дуго јер нас је чекао урнебесно занимљив бањалучки карневал гдје се љепоти боја, маски, музике и весеља није назирао крај.

Share With: