Генерална директорица Мтела одговорила на отворено писмо градоначелника Бијељине

Након што је градоначелник Бијељине, Љубиша Петровић упутио отворено писмо генералној директорици компаније Мтел, Јелени Триван у којем похваљује друштвено одговоран рад овог предузећа, али и наводи да се у овим акцијама заобилази други највећи град у Републици Српској, из ове компаније су му одговорила.

Генерална директорица Јелена Триван, у свом одговору објашњава на који начин компанија Мтел помаже заједници у којој послује наглашавајући да су током улагања у културу, спорт, образовање и привреду системски помагали све средине у Републици Српској, па тако и Бијељину.

Одговор преносимо у цијелости:

Драго нам је да сте препознали и похвалили чињеницу да је Мтел засигурно друштвено најодговорнија компанија у Републици Српској, а можда и читавој БиХ, која је постала ослонац многим стубовима друштва, попут културе, образовања, спорта.

Све своје активности, а посебно оне друштвено одговорне, дефинисали смо према потребама заједнице, а не према географским, политичким или националним одредницама. Посљедњих годину дана акцијом „Нисте сами“ сву своју пажњу усмјерили смо ка српским повратничким срединама које за разлику од већине других имају елементарне егзистенцијалне проблеме.

Драго нам је да можемо разговарати о томе да ли су сви добили довољно подршке коју кроз све године постојања пружа компанија Мтел. Али, мислимо да у фокусу ипак треба да буде друштвена одговорност оних који не дају ништа заједници, а не критика онима који дају највише.

Истине ради, морамо да кажемо да је наша највећа инвестиција била управо у Бијељини, фирма „Телрад“ и велики дио наших прихода и даље се слијева у овај град.

Велика хуманитарна акција „Са Тамаром у акцији“ проведена је у сарадњи са градском управом Бијељине. Поред тога, помажемо факултете у Бијељини, организујемо подршку пословној заједници, учествујемо у процесу дигитализације привреде. Не знамо да ли је то довољно, али је сигурно да смо ријетки, ако не и једини који систематски помажу све средине у Републици Српској и то ћемо наставити.

А до сада смо уложили преко 30 милиона КМ у културу и спорт Републике Српске, те остварили донације у вриједности преко 5,5 милиона КМ.

Ако имате приједлог за сарадњу ми смо отворени за то и хвала вам што сте нам јавно пружили прилику да подсјетимо јавност на све оно што чинимо у нади да ће ово подстаћи и друге привреднике на такво одговорно понашање.

Share With: