Контики и РТВГ предлажу вам Грчку за одмор из снова – Лутраки

Мјесто које са разлогом зову бисер Пелопонеза, које ће задовољити све ваше критеријуме је љетовалиште Лутраки у Грчкој. Овог љета можете осјетити чари Античке Грчке кристалне воде и читог ваздуха. Туристичка агенција Контики травел из Бања Луке вас води чартер летом из Бања Луке већ од првог јула ове године. Како би на најбољи могући начин пренијели утиске са овог љетовалишта екипа Радио -телевизије Градишка је у петодневној посјети Лутракију и другим значајним мјестима који се налазе у непосредној близини.

Лутраки је град удаљен 95 километара од Атине односно нешто више од сат времена вожње организованим превозом.

Лутраки је познат по најстаријој и најпопуларнијој бањи у Грчкој. Минерални извори, предивне плаже, археолошка налазишта, нестварни крајолици, водопади само су неки од разлога које ово мјесто позиционирају у сам врх туристичких дестинација. Цијелокупно искуство употпуниће факултативни излети које организује туристичка агенција Контики травел. Међи њима се убраја  манастир Агиос Потапиос који датира од 44.године и налази се на 800 метара надморске висине.

То је женски манастир који туристи радо посјећују. Осим тога романтичним стазама Древне Грчке, упознали смо и уживали у љепоти Коринтског залив који спаја Јонско и Егејско море, као и плаво језеро којег краси мирна и чиста слана вода. Такође се приликом обиласка могу видјети и остаци Хериног храма. Први дио путовања смјештени смо у луксузном хотелу Рамада који се налази на самој обали. Од осталих садржаја овогодишње посјете грчком љетовалишту наредних дана на нашем порталу.

Н.М.

Share With: