Kuglaš Nemanja Galić sa uspjehom završio ekipno prvenstvo Hrvatske

Kuglaš Nemenja Galić iz Gradiške proteklog vikenda sa uspjehom je završio takmičenje u Prvoj kuglaškoj ligi Hrvatske, gdje je njegov klub „Grmoščica“ iz Zagreba završio takmičenje na trećem mjestu hrvatskog prvenstva, koje se smatra jednom od najjačih kuglaških liga u svjetu.

Galić je, gostujući u programu Radio Gradiške, naveo da je njegova ekipa izborila plasman za evropska takmičenja, te istakao da je zadovoljan postignutim uspjehom s obzirom da je sezonu završio kao 8. igrač prvenstva, u konkurenciju 44 igrača lige.

On je istako da se trenutno priprema za završnicu pojedinačnog prvenstva BiH za kuglaše, koje će biti održano 27. aprila, a gdje brani titulu prvaka BiH u pojedinačnoj konkurenciji.

Takođe, kao reprezentativac BiH priprema se i za Svjetsko kuglaško prvenstvo koje će u maju biti održano u Češkoj, gdje će se takmičiti u grupi sa Njemačkom, Austrijom i Švedskom.

Galić je istako da se kuglanjem počeo baviti sa 15 godina, kada je karijeru počeo u gradiškoj „Kozari“.

Trenira u Gradišci, a igra u Hrvatskoj, ali kaže da uspijeva da uskladi takmičarske obaveze sa obavezama koje ima u Profesionalnoj vatrogasnoj jedinici u Gradišci gdje mu kolege vetrogasci i šefovi uvijek izlaze u susret. Dodao je da će i naredne sezone vjerovatno nastupati za zagrebačku „Grmoščicu“, sa kojom ima ugovor za još jednu godinu.

Share With: