Једна заражена и четири преминуле особе из Градишке

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болници Св. Врачеви у Бијељини и Св. апостол Лука у Добоју извршено је тестирање 686 лабораторијских узорака, а вирус корона потврђен је код 260 особа.

Ради се о 135 мушкараца и 125 жена, од којих је 47 млађе, 134 средње и 79 старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 76 особа је из Бањалуке, 48 из Бијељине, 18 из Лакташа, 15 из Требиња, 13 из Фоче, 12 из Добоја, 11 из Билеће, 10 из Зворника, по осам из Приједора и Теслића, пет из Козарске Дубице, по четири из Лопара и Шамца, по три из Брода, Љубиња и Чајнича, по двије из Дервенте, Петрова, Угљевика и Челинца и по једна из Вишеграда, Градишке, Калиновика, Костајнице, Милића, Модриче, Оштре Луке, Пала, Прњавора, Рибника и Сокоца.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су 24 смртна случаја. Ради се о девет мушкараца и 15 жена, средње и старије животне доби, од којих су седам особа из Бањалуке, четири из Градишке, по двије из Требиња и Добоја и по једна из Приједора, Новог Града, Бијељине, Теслића, Вишеграда, Зворника, Милића, Шипова и Прњавора.

РТРС

Share With: