Улога учитеља кључна током образовања

Ништа се не може упоредити са осмјехом дјеце и радости када нешто науче, а да знате да сте ви томе допринијели барем једним дијелом, тако причу започиње учитељ Триво Липовац, поводом Свјетског дана учитеља и наставника који се обиљежава данас.

Липовац је гостујућу у програму Радио Градишке рекао да је важан тренутак у животу сваког дјетета када га родитељи предају учитељу и тада сваки учитељ треба  да упозна дијете и да му приступи на најбољи могући начин. Он је додао да је љубав према овом позиву добио од својих учитеља.

„Доста се промјенило у раду током посљедње деценије када је технологија заузела доста простора у образовању. Најважније је да дјецу научимо када им технологија може, а када не може бити од користи“, додао је Липовац и рекао да је важна добра и стална сарадња са родитељима.

Како каже, највише задовољства у раду  му доноси воља ученика који  имају сталну потребу за усвајањем нових знања што се посебно види у реализацији многобројних пројеката које обрађују поред редовних школских активности.

Млађим колега поручује да их много изазови очекује од студирања, до запослења и током самог рада, али да буду упорни и истрају у својим плановима.

Липовац је запослен као професор разредне наставе у Основној школи „Данило Борковић“ Градишка, док у просвјети ради 10 година.

Д. Јанковић

Share With: