Gradonačelnik Adžić ugostio djecu iz vrtića „Lepa Radić“

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić ugostio je danas djecu iz vrtića „Lepa Radić“ povodom Nedjelje djeteta, te su u Gradskoj upravi razmijenjeni pokloni uz prigodan program koji su djeca pripremila zajedno sa vaspitačima.
Gradonačelnik i mališani su potom posjetili i motorički park, gdje je Centar za socijalni rad, u saradnji sa Udruženjem roditelja djece sa autizmom „Duga“ i Crvenim krstom, organizovao sportsko-rekreativne i edukativne aktivnosti.

Adžić je poručio da Gradska uprava posvećuje veliku pažnju stvaranju što boljih uslova i okruženja za odrastanje, vaspitanje i obrazovanje djece, izdvaja znatna sredstva za rad obrazovnih ustanova, besplatne udžbenike za određene kategorije učenika, za prevoz đaka, socijalnu zaštitu djece iz porodica lošijeg materijalnog statusa i aktivnosti u vezi sa radom sa djecom sa smetnjama u razvoju.


Znatna sredstva grad ulaže i za završetak novog objekata vrtića u Brestovčini.

„Očekujemo da bi taj vrtić trebao biti završen do kraja godine. Raspisan je tender za vanjsko uređenje objekta i opremanje i mislim da će do kraja godine biti u funkciji. Time ćemo stvoriti uslove za boravak oko 200 djece i smanjiti listu čekanja na vrtić“, dodao je Adžić.

Dragana Grahovac, koordinator za vaspitno-obrazovni rad predškolske ustanove „Lepa Radić“, rekla je da su obilježavanje Nedjelje djeteta počeli druženjem sa volonterima Crvenog krsta kojima su uručili slatkiše koje su prikupljali za socijalno ugroženu djecu.

„Za sutra u vrtiću u Novoj Topoli imamo planiranu radionicu o dječijim pravima, u četvrtak organizujemo kestenijadu, a u petak će djeca prošetati gradom sa transparentima i pokazati građanima šta su to radili tokom ove sedmice“, navela je Grahovčeva.

Direktor Centra za socijalni rada Stana Balaban istakla je oni svakodnevno vode računa o svim zakonom definisanim pravima djece, te prate i kako se na njih odražava situacija u vezi sa pandemijom virusa korona.

Predsjednik Udruženja „Duga“ Saša Kasagić rekao je da se aktivnosti u okviru Nedjelje djeteta ove godine obilježavaju pod motom „Zajedno možemo sve“ s ciljem ukazivanja na to da prava djece moraju da budu primarna svaki dan u godini.

On je naveo da ovo udruženje ima dobre uslove za rad, u okviru kojeg za djecu sa autizmom organizuje tretmane kod psihologa, logopeda i defektologa, te sportsko-rekreativne aktivnosti.

Share With: