Infekcija potvrđena kod osam lica iz Gradiške

Virusom korona Republici Srpskoj zaražena su 204 lica, a devet je preminulo, saopšteno je iz Instituta za javno zdravstvo.
Preminulo je šest muškaraca i tri žene, starije životne dobi. Dvoje preminulih je iz Bijeljine, a po jedno iz Čelinca, Doboja, Foče, Kneževa, Laktaša, Prnjavora i Zvornika.

Na kovid je testirano 679 ljudi, a pozitivan test je imalo njih 55 iz Banjaluke, 13 iz Trebinja, 12 iz Bijeljine, 11 iz Laktaša, 10 iz Prnjavora, po osam iz Gradiške, Doboja i Prijedora, po sedam iz Istočnog Novog Sarajeva, Foče i Čelinca, šest iz Kozarske Dubice, pet iz Teslića, po četiri iz Dervente, Zvornika, Kneževa, Modriče i Sokoca, po tri iz Broda, Istočnog Drvara i Šipova.

Po dvije su iz Bileće, Novog Grada, Ugljevika, Han Pijeska i Šamca i po jedna iz Vukosavlja, Kalinovika, Kostajnice, Kotor Varoša, Lopara, LJubinja, Novo Goražde i Pala.

Na bolničkom liječenju je ukupno 446 kovid pacijenata, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 167, a u ostalim bolnicama 279.

Na respiratorima je 45 pacijenata, i to 27 u UKC-u, 18 u ostalim bolnicama.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 92.288 slučajeva virusa korona, a 5.390 je preminulo. Ukupno je testirano 367.341.

Share With: