Gradiška na “Danima Srpske u Srbiji”

“Dani Srpske u Srbiji” počinju danas i trajaće do 29. septembra u 11 gradova Srbije. Tim povodom u Beogradu se održava konferencija „Investicioni potencijali Republike Srpske“, koju organizuje Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji kojoj prisustvuju zvaničnici Srpske i Srbije.

Skup, na kojem učestvuju premijer Srpske Radovan Višković, ministar finansija Srbije Siniša Mali, predstavnici privrednih komora dvije republike, kao i ministri u Vladi Srpske Vjekoslav Petričević i Zlatan Klokić, počela je u Privrednoj komori Srbije filmskom prezentacijom o mogućnostima Republike Srpske.

Šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović je rekao da je saradnja Srbije i Republike Srpske na najvišem, državnom nivou bolja nego ikad, kao i da je odlična i saradnja dvije vlade, pa i dvije privredne komore. On je podsjetio da je pomoć Srbije Republici Srpskoj tolika da skoro da nema nijednog grada i opštine u kojem Srbija nije nešto izgradila ili pomogla, ili zajedno sa Vladom Republike Srpske finansirala.

Konferenciji „Investicioni potencijali Republike Srpske“ prisustvuje delegacija Grada Gradiška, dok u Knez Mihajlovoj ulici predstavnici Turističke organizacije grada Gradiška promovišu turističku ponudu našeg kraja i Kuću Lijevča i Potkozarja.

 

G.Vlainić

Share With: