Održana manifestacija „U grad bez automobila“

Zatvaranjem za saobraćaj dijela Vidovdanske ulice u gradu i zabavnim sadržajima za djecu predškolskog uzrasta, Gradiška je i ove godine podržala Evropsku inicijativu „U grad bez automobila“.

Djeca iz Javne predškolske ustanove „Lepa Radić“ iskoristila su jedinstveni priliku za igru na glavnoj gradskoj ulici, da se upoznaju o radu policije, vatrogasaca i hitne službe i razgledaju njihova vozila, a Konjički klub „Posavko“ iz Gradiške organizaovao je za mališane vožnu fijakerima.

Načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti grada Gradiška Dragutin Kovačević istako je da Gradska uprava nastoji da i u uslovima epidemije virusa korona organizuje ovu tradicionalnu manifestaciju.

„Zbog restriktivnih epidemioloških mjera ove godine manifestacija je simolično održana bez uobičajenih sadržaja, samo sa djecom predškolskog uzrasta koja su imala priliku da se druže, igraju i crtaju. To je ono što je bilo moguće, a nadam se da će naredne godine manifestacija biti organizovana kao i ranije“, rekao je Kovačević.

On je naglasio da Gradska uprava nastoji da prati evropske trendove u saobraćaju i obezbijedi što više pješačkih zona u gradu, što je cilj kojem će težiti u budućnosti.

M.Malešević

Share With: