ГП „Артинг инвест“ обиљежило 25 година рада

Грађевинско предузеће „Артинг инвест“ из Градишке почело је са радом 20. фебруара 1998. године. На свечаном обиљежавању значајног јубилеја 25 година рада директор предузећа Бошко Касагић захвалио се кооперантима разних струка и Градској управи на дугогодишњој сарадњи.

„За нас је то посебан дан. Драго ми је што су дошли сви који су заједно са мном почињали. Почели смо 1998. године и доста тога смо изградили на подручју Градишке, Бањалуке и Москве. Срећан сам због тога и надам се да ћемо још градити убудуће“, рекао је Касагић.

Касагић је навео да је заједно са колегом Зораном Колунџијом покренуо предузеће са 12 радника у старој бараци „Плантажа“ те да су за двије године отворили своје канцеларије.

Број радника кроз године се мијењао али како каже најважније је да сви носе позитивно искуство.

На самом почетку са њима је четири године радила Богданка Ковачевић која је навела да све што је научила у послу је научила од Бошка Касагића и да је успјех предузећа био загарантован јер су то све били људи са искуством.

На подручју Градишке први објекат који је „Артинг“ изградио је била бензинска пумпа „Ђакић“ у Новој Тополи, а у Градишци објекат „Арка 1“.

До сада су изградили 980 стамбених јединица на подручју Градишке и 180 пословних простора, 365 стамбених јединица на подручју Бањалуке и 25 пословних простора, 5 цркава и 35 приватних објеката. У Москви су изградили два тржна центра са по 26 хиљада квадрата и стамбено-пословни објекат са 25 спратова. Посебно су поносни  на градишки кеј гдје је изграђено више модерних објеката.

Шеф градилишта Леонид Ковљен рекао је да су на локацији кеј трентуно у изградњи три стамбена објекта: „Јасмин“ са 18 стамбених јединица, „Двије липе“ са 32 стамбене јединице и „Јасен“ са 30 стамбених јединица.

„Трудимо се да наши објекти буду репрезентативни. Имамо свој пројектни биро са читавим тимом људи који се труде да испоштују све техничке нормативе и квалитет рада да објекат буде постојан, статички стабилан и лијеп“, нагласио је Ковљен.

Директор „Артинг инвеста“ Бошко Касагић је навео да је прије 40 година монтажна или полумонтажна градња била бржа и јефтнија, а да се након ратних дешавања вратила класична градња која је захтјевнија и временски спорија. Турбулентне ситуације у свијету како каже одразиле су се и на област грађевинарства.

„Грађевинарство је веома захтјевно и то је стална борба. Трудимо се да без обзира на све  увијек водимо рачуна о купцу, значајну пажњу посвећујемо радницима и могућностима повећавања личних доходака“, рекао је Касагић и додао да данас имају 36 радника.

Тајна њиховог успјеха је како каже поштен и квалитетан рад.

„Добра кућа се из добре куће гради“ дугогодишњи је добро познат слоган „Артинг инвеста“ из Градишке.

С.С.Ц.

Share With: